Je to hravá variácia na populárny kokteil zo 70-tych rokov, v ktorom sa v poschodiach nad sebou stretáva trojica výrazných likérov – Kahlua, Baileys a Grand Marnier. Vyzývavým vzhľadom pútajú pozornosť, kontrastom chutí dráždia chuťové bunky.
Aké by to bolo, ak by drobný poldecový pohárik s kokteilom B-52 vyrástol a ponúkol známe chute v novej, doposiaľ nepoznanej štruktúre? Pripravte si s nami šľahačkový pohár ľahký ako pierko, s jemnosťou ktorú si zamilujete na prvé ochutnanie.
Dve vrstvy šľahačky
Čo sa stane, ak vrecúško parížskej šľahačky Dr. Oetker rozmiešate v 100 mililitroch mlieka a 50 mililitroch likéru Kahlua? Mocná, kávová chuť likéru sa snúbi s čokoládovými tónmi v hustej, pevnej pene, ktorá nechce opadnúť ani po dlhých hodinách odpočinku.
Podobné je to so šľahačkou Dr. Oetker, ktorá si porozumie so 100 mililitrami mlieka a 50 mililitrami likéru Baileys. Mocná chuť írskej whiskey sa rozplynie v jemnej, smotanovej chuti šľahačkového krému, ktorý je tak pevný, že ho môžete i krájať.
Navrstviť obe do pohárov tak, aby neboli pod sklom vzduchové bubliny dá chvíľu zabrať. Nakladajte barmanskou lyžicou, zatierajte povrch do roviny a špajdľou vypustite vzduch z miest, kde uviazol. Výsledok je rýchlo na svete.
Ovocie vytvorí korunku
Grand Marnier nie je likérom, ktorý je vždy po ruke. A tentokrát sme si ho zámerne ani nepripravili. Kráľovskou korunou dezertov B-52 bude odkvapkaný mandarinkový kompót, ktorému dotvoríme tú správnu chuť koňakom. Rémy Martin je najlepšou voľbou.
Naložte ovocie do pohárov, prelejte ho vždy 25-mililitrovou porciou koňaku a majstrovské dielo je na svete. Už len zaboriť lyžicu do lákavého sústa a oddať sa vychutnávaniu. Už viete, čo si spravíte cez víkend na terasu namiesto zmrzliny?