Drink na dnes: Matcha Highball

Je to úžasný kokteil ovocných chutí so žltým melónom v popredí, spoza ktorých vychádza plná chuť ľahkej, škótskej whisky. Ochutnáte prvý dúšok, pridáte k nemu druhý a niet sily, ktorá by vás od tohto miešaného nápoja odlúčila.

Málokto by uhádol, že vkusnú kulisu k whisky sformoval zlatý sirup z agávy a mletý lístkový čaj z japonska. Zdá sa, že práve vďaka ľadu sa prejavili v netradičnej palete chutí.

Potrebujete:

  • 50 ml Queen Margot 3Y whisky (nájdete ju v Lidli)

  • 25 ml sirupu

  • 25 ml citrónová šťava

  • 1/2 bambusovej lyžičky matcha čaju

  • čerstvá sóda na doliatie

  • rez citróna

Postup:

  • Šejker naplňte do polovice ľadom. Postupne do neho pridávajte whisky, citrónovú šťavu, sirup a matcha čaj.
  • Poriadne pretriasajte, až kým sa na povrchu nevytvorí námraza.
  • Vysoký pohár naplňte kockami ľadu. Vlejte do neho mix, ktorý ste pripravili v šejkri.
  • Dolejte drink sódou (caa 50ml) a dozdobte rezom citróna.

Keďže husté sirupy sa zvyknú v šejkri zrážať na ľadových kockách, niekedy si musíte pomôcť ich jemným nariedením. Dva diely sirupu na jeden diel horúcej vody. Obzvlášť vtedy, ak sa rozhodnete pre med.

0
Milan Gigel
Written By
More from Milan Gigel
Kráľovské lečo s klobásou? Pripravte si ho a vychutnávajte!
Je to priam kráľovská variácia na tradičné lečo s klobásou. V tomto...
Read More

Pridaj komentár