Vábivé citrusy, jemná pikantnosť zázvoru a kvetinové tóny škótskej whisky. Namiešajte si jeden z najjednoduchších whisky kokteilov, ktorý rozjarí nielen posedenie pri bare, ale aj piknik na lúke či grilovačku.
Keďže sviežosť bubliniek sa stráca rýchlejšie ako by ste čakali, nezabudnite vopred vychladiť nielen všetky fľašky, ale aj pohár samotný. Na maximum, hoci aj s jemnou srieňou.
Potrebujete:
-
50 ml Queen Margont 5Y whisky (nájdete ju v Lidli)
-
15 ml likéru Triple Sec
-
2 lyžice pomarančovej šťavy
-
Ginger Ale (od Red Bullu)
-
rez pomaranča
Postup:
- Naplňte servírovací pohár kockami ľadu.
- Vlejte do neho whisky, pomarančový likér a trošku čerstvej pomarančovej šťavy.
- Dolejte to zázvorovou limonádou, zamiešajte, pridajte plátok pomaranča vychutnávajte.
Rez pomaranča nie je v tomto miešanom nápoji len tak na ozdobu. Práve vďaka nemu si môžete vyladiť chuť ku svojmu vkusu. Dokáže pridať kúsok pikantnosti naviac a potlačiť sladšie tóny triple sec likéru.