Orieškový karamel, iskrivý citrus, vonná mäta a ľadová, bublinková sviežosť. Tieto netypické chute mojita vznikli vďaka kokosovému cukru a zemitému kubánskemu rumu, ktorý sme použili.
Môžete pri ňom presedieť dlhú chvíľu v družnej debate a osvieženie sa nekončí. V horúcom dni na terase, pri vode, ale hoci aj na záhradke pri zaslúženom obedňajšom oddychu.
Potrebujete:
-
50 ml Ron Caney Blanco rum (nájdete ho v Lidli)
-
2 lyžice kokosového cukru
-
2 rezy citróna
-
vňať mäty
-
čerstvá sóda na doliatie
Postup:
- Do vysokého pohára vsypte cukor a rezy citróna. Rozpučte ich.
- Pridajte jemne pokrčené listy mäty a do troch štvrtín doplňte kockami ľadu.
- Vlejte rum, zamiešajte a dolejte sódou.
- Dozdobte sviežim lístkom mäty a vychutnávajte.
Ak zmeníte kokosový cukor za med, agágový sirup alebo melasu, chuť naberie úplne nové horizonty. Známe i neznáme, avšak vždy rovnako svieže.