Orieškový karamel, iskrivý citrus, vonná mäta a ľadová, bublinková sviežosť. Tieto netypické chute mojita vznikli vďaka kokosovému cukru a zemitému kubánskemu rumu, ktorý sme použili.

Môžete pri ňom presedieť dlhú chvíľu v družnej debate a osvieženie sa nekončí. V horúcom dni na terase, pri vode, ale hoci aj na záhradke pri zaslúženom obedňajšom oddychu.

Potrebujete:

  • 50 ml Ron Caney Blanco rum (nájdete ho v Lidli)

  • 2 lyžice kokosového cukru

  • 2 rezy citróna

  • vňať mäty

  • čerstvá sóda na doliatie

Postup:

  • Do vysokého pohára vsypte cukor a rezy citróna. Rozpučte ich.
  • Pridajte jemne pokrčené listy mäty a do troch štvrtín doplňte kockami ľadu.
  • Vlejte rum, zamiešajte a dolejte sódou.
  • Dozdobte sviežim lístkom mäty a vychutnávajte.

Ak zmeníte kokosový cukor za med, agágový sirup alebo melasu, chuť naberie úplne nové horizonty. Známe i neznáme, avšak vždy rovnako svieže.

0
Milan Gigel
Written By
More from Milan Gigel
Ochutnali ste už karibské burgery s vôňou rumu?
Opojná explózia vôní a veselá nálada, pri ktorej vás nezaskočí ani letná...
Read More

Pridaj komentár