Mocná chuť jemného bourbonu a príjemne rozleje na mrazivom podklade s navinulou, aromatickou sladkosťou. Stačí jediný dúšok a okamžite uhádnete, aký bourbon sme pri príprave tohto kokteilu použili.
Aby miešaný nápoj netratil na sile, pripravujte ho rýchlo, energicky, v tenkom kovovom šejkri, ktorý nespotrebuje chlad ľadu na svoje zmrazenie. Bostonský šejker so sklom si ponechajte na inú parádu.
Potrebujete:
-
50 ml bourbonu Maker´s Mark
-
12 ml vermutu
-
12 ml javorového sirupu (nájdete ho v Lidli)
-
2 streky bitteru
Postup:
- Naplňte vychladený šejker do polovice ľadom.
- Vlejte do neho bourbon, vermut, sirup a bitter. Dôkladne premiešajte do namrazenia.
- Drink prelejte cez sitko do pohára na stopke.
- Dozdobte višňou a vychutnávajte.
Má vôbec zmysel použiť dobre vyladený bourbon so širokým chuťovým profilom do miešaných nápojov? V tomto prípade určite áno. Vyskúšajte akýkoľvek iný a okamžite pocítite zmenu v chuti. Bourbon tu nestráca charakter, rozvíja ho.