Botanická horkosť na jazyku, svieža živica v nose a príjemné teplo, ktoré zostupuje hrdlom až do žalúdka. Ak príde na sychravé jesenné dni, tulácke grogy majú vždy čosi do seba.
Obzvlášť vtedy, ak sa v nich stretnú autentické chute prírody. Čo by ste povedali na spojenie čučoriedok, borievok a bylín? Ranger gin berry si pripravíte na počkanie.
Potrebujete:
-
50 ml Hampstead London Dry Gin (nájdete ho v Lidli)
-
60 ml vody
-
20 ml citrónovej šťavy
-
10g čuroriedkového džemu
-
smreková vetvička
Postup:
- Do kanvičky vlejte gin, citrónovú šťavu a vodu.
- Pridajte k nemu pol čajovej lyžičky čučoriedkového džemu.
- Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C
Hoci by sa mohlo zdať, že alkohol sa pri ohreve z kanvičky odparí, verte tomu že veko je dostatočnou bariérou aby zostal v drinku bez strát. Obzvlášť v prípade, ak ustrihnete dĺžku ohrevu či teplotu.
Pre zahriaty gin je typické, že sa cez všetky jeho zložky do popredia prediera živičný charakter plodov borievky. Možno i preto sme si tento horúci drink obľúbili doplnený vetvičkou ihličnanu, ktorá ešte väčšmi dokresľuje jeho charakter.