Svieži citrón, drevené uhlie a kukuričné tóny bourbonu. Je úžasné, ako dokáže tento hrejivý drink rozprúdiť krv bez toho, aby ste mali pocit že vám stúpa do hlavy.

Ak ste si doposiaľ mysleli, že hrejivý grog možno vyrobiť iba z rumu, mali by ste dať šancu bourbonu. Ukrýva v sebe viac tajomstiev ako by ste čakali.

Potrebujete:

  • 50 ml Western Gold bourbon (nájdete ho v Lidli)

  • 120 ml vody

  • 20 ml citrónovej šťavy

  • 10 ml medu

  • rez citróna

  • zvitok škorice

Postup:

  • Do kanvičky vlejte bourbon, vodu a citrónovú šťavu.
  • Pridajte k nim med a zvitok korenistej škorice.
  • Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C
  • Servírujte s plátkom citróna.

Nezľaknite sa nadýchanej peny, ktorá sa na začiatku prípravy vytvorí na povrchu. Pri preliatí do pohára zmizne tak rýchlo, ako vznikla. Ide o prácu medu, ktorý sa spení pri kontakte s citrusmi.

Keďže ide o drink s malým počtom surovín, môžete počítať s tým, že chuť bourbonu sa v ňom prejaví naplno. Šetrný a krátky ohrev zachová i jemnejšie chuťové odtienky, takže neváhajte siahnuť i po takej fľaši, z ktorej si radi vychutnávate dúšok po dúšku.

0
Milan Gigel
Written By
More from Milan Gigel
Drink na dnes: Kimerud white contessa
Ľad a citrusové tóny dokážu pozdvihnúť osviežujúcu ľahkosť každého ginu. I toho,...
Read More

Pridaj komentár