Je to ranný rozmar, pri ktorom máte pocit že ešte stále snívate. Výdatná chuť horúcej čokolády, príjemná vôňa írskej whisky a likérová sladkosť priam vynikajú pod kontrastom jemnej šľahačky a horkého kakaa.
Hoci sa tento drink priam pýta na víkendový raňajkový stôl po boku krehkého, maslového croissantu, pripraviť si ho môžete kedykoľvek. Nemusíte sa báť, že vám jeho horúčosť stúpne do hlavy.
Potrebujete:
-
50 ml Queen Margot Cream Liqueur (nájdete ho v Lidli)
-
100 ml mlieka
-
1 čajová lyžička čokolády Lyracao
-
šľahačka
-
1/4 čajovej lyžičky kakaa
Postup:
- Do kanvičky vlejte írsky likér, mlieko a pridajte k nim práškovú čokoládu.
- Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C.
- Prelejte do old fashion pohára a výdatne prikryte čiapkou šľahačky.
- Nezabudnite hotový nápoj posypať cez sitko horkým kakaom.
Šľahačková čiapka nie je pri tomto nápoji žiadnou ozdobou. Hustá pena z bubliniek udržiava horúcu čokoládu v jej servírovacej teplote až do vtedy, kým ju úplne nenarušíte. Je ako perina, pod ktorou je príjemne, horúco.